Ingredience
- hodně cibule (cca pět středně velkých až větších)
- česnek (celá hlava)
- rajský protlak (hodně)
- rajčata loupaná
- rajský džus
- hovězí vývar (někdy magi kostka či dvě – zvýrazní chuť)
- bobkový list
- nové koření
- oregano
- sůl
- olej slunečnicový
- olej olivový
- máslo
- maizena
- cukr, trochu (jen při kyselých rajčatech)
Postup
Množství jsou přibližná, nejlepší je „podle oka“ a podle chuti. Aby byla opravdu dobrá, musí se doopravdy vymazlit.
Cibule v měsíčkách se dá na olej zesklovatět. Míchat. Hlídat. Přidat trochu hovězího vývaru nebo horké vody (nebo magi kostku) a postupně přidávat rajský džus, rajský protlak, rajčata s novým kořením, bobkem a oreganem. Vaří se do změknutí cibule.
Před dohotovením přidat stroužky a plátky česneku. Těsně před koncem přidat část česneku utřeného se solí. Malilinko se může zahustit maizenou.
Na samý závěr přidat olivový olej a kousek másla, které se samo rozpustí. To už není polévka ve varu.
Lepší je po odležení až druhý den.