Ingredience

Postup

Vepřové maso naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme obě strany masa v plnotučné horčici, obalíme v hladké mouce a dáme do kastrola s rozpáleným tukem.

Maso se žačně ihned škvařit, takže je potřeba pohotově a rychle jej obrátit. Tento proces je kvůli tomu, aby se v masu zatáhly póry a následně pak v troubě zbytečně nevyschlo a netekla z něj krev.

Jakmile bude maso z obou dvou stran rychle osmahnuté (stačí po minutě po každé straně), tak si nachystáme velký pekáč.

Spodek pekáče potřeme trošičkou oleje nebo sádla, na to dáme slité zelí, bylinky (kudrnka, bazalka, petržel), zalijeme to všechno troškou bílého vína a dáme kolem stran ostravské klobásy (nebo jakékoliv jiné) a nahoru dáme osmahnuté maso.

Raději pečeme zakryté alobalem, aby se to nějak v troubě rychle nepřipeklo. Pečeme tak na 180 °C, na hodinku, podle tuhosti a udělanosti masa.