Ingredience

Postup

Oddělím žloutky od bílků. Žloutky utřu s cukrem do běla, za stálého míchání přidám olej a vodu, pak polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Z bílků ušlehám sníh a zlehka zamíchám do hmoty.

Do vymazané a vysypané bábovkové formy naleju větší část těsta, do zbylého zamíchám 2 lžíce kakaového prášku a doleju do formy.

Vkládám do hodně vyhřáté trouby, snížím teplotu a peču pomalu, cca 40 minut.

Během pečení (zvláště z počátku) troubu neotvírám – těsto by spadlo; ke konci pečení zkouším špejlí, zda je bábovka propečená.

Bábovku vyndám z trouby, nechím chvilku ve formě, pak vyklopím.

Bábovka je velmi vláčná a vydrží, pokud vydrží, dlouho čerstvá.